Wednesday, July 29, 2009

~acara yg tidak disengajakan~


beberapa ari yg lalu ( ku malas kire), ku telah berYM ngn kakak buddy tersayang lagi dirindui... hehehe...setelah sekian lame mendiamkan diri sebagai adik buddy yang comei (ok,ku tau ade yang menyampah,menyampauaku akan stop puji diri sendiri sekarang..hihi), akhirnyer kami bertanye2 khabar semua...tujuan asalku adalah untuk membuat FAMILY TREE yg baru sampai ke 4th batch

1st batch@ super buddy : kak sulastri

2nd batch @akkku tersayang : kak syazana

3rd batch : tuan punyer blog

4th batch : adikku yg baru, aqiedah


namun tibe2, kak syaza ajak ke penang. erm, ku mmg sudah lama teringin untuk ke sane. alang2, ku tros bersetuju justeru mengajak mereka2 yg terpilih untuk pergi. akhirnyer, setelah 5jam menunggu keputusan daripada mereka, berikut adelah senarai2 yang telah memilihkan diri




Keluarga ot

shidot

ayot

shazot

linot

keluarga rai

syirai

keluarga normal

kak syazana

kak tasnim

kak aliah


perjalan dimulakan lewat jam 6 ptg akibat kelewatan bus sampai ke puduraya. ayo2 pakcik bus,kami ni punye la kelang-kelibut berkejar ke puduraya, tup2 dia lambat pulak. well,perjalanan walaupon lame namun amat menyeronokkan kerana 1st time luangkan masa yg lama dengan akak buddy. tpaksalah kak syaza melayan mulutku yang x pndai berhenti berkata2 ni, teman2 yg lain sedang berusaha berlumba siapa yang berjaya membuat taik mata paling banyak..hihihi..
dipendekkan cerita,sesampai di umah akak, kami disambut oleh mak kak syaza... wawawa, banyak giler lauk menanti. mak kak syaza gok ramah2 sgt. x byk yang boleh dibuat, jadi hari pertama kami tutop dengan aktiviti bergosip n tido.....-nite-

hari kedua menjelma, dimulakan dengan ke kenduri pkahwinan dimana paluan kompang majlis itu membuat jantungku berdetak lantas terasa nak kawen jugak..hahaha..

shidot-shazot-ayot
-mereka menunggu jejaka idaman-
-sape cepat dia dpt-


Selalunya, kompang hanya dimaenkan time nak arak pengantin,namun time majlis ini, group kompang tu siap curi microphone dr DJ utk menyanyi.. sedap jugak sekali sekala layan lagu sebegini



selapas zohor,kami pulang ke rumah utk tukar pakaian n berangkat ke penang. excited sampaikan x nampak jalan nak nek ke pelabuhan tempat amik feri.. pusing berkali2. namun hanya sempat ke batu feringgi je untuk menjadi ikan2 emas di tepi pantai kerana kesuntukan masa... penat2 abes mandi, tros shopping2 n blek ke umah utk acara BBQ..

MENU

ayam BBQ
kentang goreng
coeslow
kek coklat..nyam2
jagung bakar
rambutan
sosej bakar

masa di luang bersama sambil santai2 makan+ menonton tv+ bergosip+ menghayati keenakan masakan... lebey kurang kul 12 lebey,kami bergerak pulang ke umah ke2 @ kilang kueh family kak syaza.. ku yang masinh seram sejuk melihat adegan sakatulmaut di siaran tv td memegang ayot erat sambil ayot menyanyi2 kecil...kami berjalan paling hadapan..diikuti pada barisan kedua shazot n shidot n kakak2 kami yg tersyg di barisan ke3...

namun, sejenak imej rumah ternampak dimata,kedengaran kak aliah menjerit n memulakan upacara pecut 100m...

ANJING3!!! LARI~~

kami yg digemparkan oleh jeritan kak aliah,turut lari walaupon xnampak anjingnya..ingatkan hanya lari 100m, rupanya disertai acara melompat pagar. sorang2 menunjukkan skil masing2. tepat 12 tgh malam, 6 org anak dara menunjukkan skill melompat pagar umah akibat kehadiran en anjing. ayam BBQ n segala hidangan di dalam perot turut melompat2 akibat acara melompat pagar n acara ketawa beramai2 mengenangkan kembali apa yang terjadi.

inilah dinamakan exercise sejurus makan. enak bangat~~





sekarang,jom layan gambar~~


pemandangan yang dirindui. dalam bus on da way balik..baru bangon tido..hihi

malam BBQ..shidot seronok x kena masak..hihi

shazot merenung mencari obor2 utk dijadikan kekasih ati

yeah... kami belatih memasak..hehe

rindunyer pada......

maafkan sye yg sengal

kereta odyssey @sardin..overload sudah..
kerana kami,kereta bakalan rosak.
maafkan kami makcik n pkcik!

ehem2...dlm tndas..sila jgn tiru aksi ini..dlm tndas pon nk bgmbr..ish3

TERGEMPAR : lyne sudah menukar profession drpd ahli forensik ke bidang farmasi


lalalalala~~
kak aliah-kak syaza-shazot

ayot sgt gembira..teringat kat sape???erm3

ikan2 yang garing dimamah matahari.

insan2 yang sabar menunggu kami maen air.

ketiduran..bus amik masa lame sgt untuk sampai

happy family...lalalala

nak try amik gambar ayu.. adeh,tudung buat hal

menanti feri bergerak dengan penuh sabar.








8 comments:

cambesje said...

nk kwen??
soh la si momot msuk meminang~~
hihihi~~

norlina mohd rasid said...

momot???
sapekah itu???
xnk la..
dia ske marah aku...

ili aqilah said...

mane souvenir aku?????????

aya harith said...

uit, ltok gmbo tanpe izin..

uhuhu~

norlina mohd rasid said...

ops..ayot...maaf2

mintk izin

Jieda said...

amboii...bestnya gi jalan-jalan ye

~iceq~ said...

gosip??..mst xlengkap gosip tu lin xde..ekeke~~

Raihanna said...

salam singgah..
wah meriahnyaaaaaaaaaa