Wednesday, July 29, 2009

~acara yg tidak disengajakan~


beberapa ari yg lalu ( ku malas kire), ku telah berYM ngn kakak buddy tersayang lagi dirindui... hehehe...setelah sekian lame mendiamkan diri sebagai adik buddy yang comei (ok,ku tau ade yang menyampah,menyampauaku akan stop puji diri sendiri sekarang..hihi), akhirnyer kami bertanye2 khabar semua...tujuan asalku adalah untuk membuat FAMILY TREE yg baru sampai ke 4th batch

1st batch@ super buddy : kak sulastri

2nd batch @akkku tersayang : kak syazana

3rd batch : tuan punyer blog

4th batch : adikku yg baru, aqiedah


namun tibe2, kak syaza ajak ke penang. erm, ku mmg sudah lama teringin untuk ke sane. alang2, ku tros bersetuju justeru mengajak mereka2 yg terpilih untuk pergi. akhirnyer, setelah 5jam menunggu keputusan daripada mereka, berikut adelah senarai2 yang telah memilihkan diri




Keluarga ot

shidot

ayot

shazot

linot

keluarga rai

syirai

keluarga normal

kak syazana

kak tasnim

kak aliah


perjalan dimulakan lewat jam 6 ptg akibat kelewatan bus sampai ke puduraya. ayo2 pakcik bus,kami ni punye la kelang-kelibut berkejar ke puduraya, tup2 dia lambat pulak. well,perjalanan walaupon lame namun amat menyeronokkan kerana 1st time luangkan masa yg lama dengan akak buddy. tpaksalah kak syaza melayan mulutku yang x pndai berhenti berkata2 ni, teman2 yg lain sedang berusaha berlumba siapa yang berjaya membuat taik mata paling banyak..hihihi..
dipendekkan cerita,sesampai di umah akak, kami disambut oleh mak kak syaza... wawawa, banyak giler lauk menanti. mak kak syaza gok ramah2 sgt. x byk yang boleh dibuat, jadi hari pertama kami tutop dengan aktiviti bergosip n tido.....-nite-

hari kedua menjelma, dimulakan dengan ke kenduri pkahwinan dimana paluan kompang majlis itu membuat jantungku berdetak lantas terasa nak kawen jugak..hahaha..

shidot-shazot-ayot
-mereka menunggu jejaka idaman-
-sape cepat dia dpt-


Selalunya, kompang hanya dimaenkan time nak arak pengantin,namun time majlis ini, group kompang tu siap curi microphone dr DJ utk menyanyi.. sedap jugak sekali sekala layan lagu sebegini

video

selapas zohor,kami pulang ke rumah utk tukar pakaian n berangkat ke penang. excited sampaikan x nampak jalan nak nek ke pelabuhan tempat amik feri.. pusing berkali2. namun hanya sempat ke batu feringgi je untuk menjadi ikan2 emas di tepi pantai kerana kesuntukan masa... penat2 abes mandi, tros shopping2 n blek ke umah utk acara BBQ..

MENU

ayam BBQ
kentang goreng
coeslow
kek coklat..nyam2
jagung bakar
rambutan
sosej bakar

masa di luang bersama sambil santai2 makan+ menonton tv+ bergosip+ menghayati keenakan masakan... lebey kurang kul 12 lebey,kami bergerak pulang ke umah ke2 @ kilang kueh family kak syaza.. ku yang masinh seram sejuk melihat adegan sakatulmaut di siaran tv td memegang ayot erat sambil ayot menyanyi2 kecil...kami berjalan paling hadapan..diikuti pada barisan kedua shazot n shidot n kakak2 kami yg tersyg di barisan ke3...

namun, sejenak imej rumah ternampak dimata,kedengaran kak aliah menjerit n memulakan upacara pecut 100m...

ANJING3!!! LARI~~

kami yg digemparkan oleh jeritan kak aliah,turut lari walaupon xnampak anjingnya..ingatkan hanya lari 100m, rupanya disertai acara melompat pagar. sorang2 menunjukkan skil masing2. tepat 12 tgh malam, 6 org anak dara menunjukkan skill melompat pagar umah akibat kehadiran en anjing. ayam BBQ n segala hidangan di dalam perot turut melompat2 akibat acara melompat pagar n acara ketawa beramai2 mengenangkan kembali apa yang terjadi.

inilah dinamakan exercise sejurus makan. enak bangat~~





sekarang,jom layan gambar~~


pemandangan yang dirindui. dalam bus on da way balik..baru bangon tido..hihi

malam BBQ..shidot seronok x kena masak..hihi

shazot merenung mencari obor2 utk dijadikan kekasih ati

yeah... kami belatih memasak..hehe

rindunyer pada......

maafkan sye yg sengal

kereta odyssey @sardin..overload sudah..
kerana kami,kereta bakalan rosak.
maafkan kami makcik n pkcik!

ehem2...dlm tndas..sila jgn tiru aksi ini..dlm tndas pon nk bgmbr..ish3

TERGEMPAR : lyne sudah menukar profession drpd ahli forensik ke bidang farmasi


lalalalala~~
kak aliah-kak syaza-shazot

ayot sgt gembira..teringat kat sape???erm3

ikan2 yang garing dimamah matahari.

insan2 yang sabar menunggu kami maen air.

ketiduran..bus amik masa lame sgt untuk sampai

happy family...lalalala

nak try amik gambar ayu.. adeh,tudung buat hal

menanti feri bergerak dengan penuh sabar.








Tuesday, July 21, 2009

~hari ini dlm sejarah~

akibat melihat gambar 1 product yg kelihatan amat sedap, yg dijual oleh erma damayanti. akhirnya product itu ku beli. berikut adelah ekspresi wajah utk pgalaman hari pertama perut ku bersama2 product tersebut..



nyam3~~~
nampak sedap..
lalu ku bancuh secawan,
dgn riak muka yg gembira,
ku minom air itu..
sedap~~~
muka gembira bjaya di kekalkan.

air tersebut telah bjaya sampai ke perut..
10 min...
perot msih ok.
20 min..
kunci bilik ku gapai,
lalu,
ku ke bilik kechik,
utk berdating dgn en. tandas~~
lalalalaala~~

mlm ku tidak amik air itu kerana ku sudah mam butterscotch...
tepat 2 pg,
mata dilelapkan..
namun,
pukul 4 pg,
perot meragam lg,
dgn rasa tkot,
ku bdating ag ngn cik tndas..
kul 8 pg..
dating lagi..
kul 9 pg,
dating ag...

-sekarang-
perotku berada dlm mood tidak stabil..
adakah ini kesan air kesihatan itu,
ataupon
ku sudah tersalah makan???
erma~~~~~




Monday, July 20, 2009

~senyuman ku hulur~


yeah..
akhirnya penaku mula mencoretkan sesuatu.. setelah sekian lama perasaan malas menguasai diri, akhirnyer perasaan rajin bjaya dibakar serta dilonjakkan keluar. terima kasih kepada meREKA2 yg menjadi objektif bagi penulisan pada kali ini...hihi..

sbgaimana yg telah tersurat, kami telah berjaya dihantar ke main kampus di bangi serta menjadi penghuni kepada kolej burhanuddin helmi... sesi penyesuaian diri perlu kami lakukan. bermula dgn mengenali kawasan sekitar seterusnyer kapada adik2 junior yg sedikit kompius dgn situasi sbenar.


namun,
hanya setelah 2 minggu disini,
khabar angin sudah bertiup kencng,
angin yg mampu menumbangkan,
apa sahaja yg ditiupinya.

kompius???
ya...
kami juga begitu...

selalunya,
kami dicop sbg student2 yg bising,
andai bilik berada di tingkat 4,
namun GELAK TAWA kami,
sudah mula kedengaran di tingkat 1.

andai kami dijumpai di kafe,
suasana yg hingar bingar,
akan bertambah bisingnyer,
dgn suara kami yg kuat,
kerana sudah rosak volume rendahnyer.


namun sekarang,
keadaan sedikit berbeza,
khabar angin telah berjaya,
menukar diri kami,
daripada memiliki identiti,
sebagai...

Batch forensic yg bising,
batch forensic yg riuh,
batch forensic yg penuh gelak tawa,
batch forensic yg x matang

KEPADA....

Batch forensic yg sombong,
batch forensic yg serius,
batch forensic yg lokek pada syuman.

sangat kontra penilaian yg diberi..
mungkin,
kami sudah biasa,
bergerak secara beramai2..
jadi,
kami kelihatan seakan sombong,
seperti enggan bergaul dgn sesiapa.

namun,
ketahuilah wahai insan,
andai tali persahabatan dihulur,
sudah pasti kami menyambutnya.

andai senyuman menjadi ukuran kemesraan,
ketahuilah pipi ini,
sudah kebas menghulur senyuman,
setiap kali terserempak dgn teman2 searas,
bahkan,
adakalanya,
senyuman tidak langsung disambut,
biarpun acap kali dihulurkan.

mungkin,
ada benarnyer,
frasa x knl maka x cinta,
mungkin juga,
kesilapan kami,
kerana tidak turut serta dlm acara yg dianjurkan,
namun percayalah,
disebalik setiap tindakan,
ada alasannya.

andai kita bersua,
namun senyuman tiada di bibir ini,
maka,
senyumlah kepada kami,
supaya,
kami sedar akan kelekaan kami,
lantas membalas senyuman anda..

andai,
kelekaan menyebbkan,
kami mghalang,
bg 1 ukhwah terjalin,
lalu,
mulakan lah ikatan itu,
akn kami sambut seikhlas hati.

p/s : memohon maaf andai telah melukai sesiapa.mari mulakan persahabatan dgn 0-0.
-smile-

penulis : andai ada yg sudi, daku sedng menghulurkan tgn utk memulakan ukhwah..

''salam ukhwah...moga berpanjangan''

Thursday, July 2, 2009

~dia yg kechik~

-dia yg manis bertudung..jelez daku-


fakta gambar :-


Ops,ku hanya memuji dia yg berada di tengah2 yang bertudung hitam. Jangan salah sangka, si dia yg bernama sadeline vateria sebenarnyer seorg penganut kristian. namun, kami memaksanyer memakai selendangnyer sbg tudung pada hari kejadian akibat kebosanan menunggu kelas public speaking bermula.


ok, back to our main objective.

entry ini sebenarnya untuk menjawab tagged yg diberi oleh si kechik itu.


The rules:
• Write three (3) interesting facts about the person who gave you this award.

(apa2 pon bleh kan lyne??hihi)

1. seorg yg berasal dr suku kaum iban..mempunyai beberapa org abang n sorg kakak serta ibu. Daddy tersayang sudah tiada
2. my coursemate. seorg yg paling kecil dlm batch kami.
3. gile shopping+ senang dipengaruhi oleh jurujual+seorg yg ske memendam


• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.

1. seorang yg ske membace novel
2. sukar tito malam...mcm skrg ni.hehe
3. seorg yg agk sensitive
4. ske ketawa
5. digelar penglipur lara oleh shidot
6. suke buat benda yg x terlintas dek akal bila tgh geram
7. ske kucing
8. rindu mau blek kg ag
9. xpnh dpt bilik asrama di tingkt 1
10. enggak mau diganggu time moody

Pick your seven (7) most deserving recipients and describe them.



1.
ayot : mama kpd prof patrick. penduduk rawang juga pengguna window xp tegar
2. eddy : blogger baru. amat menyayangi gf nyer yg merangkap juga teman serumahku di plazarah
3. ili aqilah : kwn satu sekolah ku yg sering ade di sisi. seorg yg gila2 dan gila
4. intan : coursemate n sedang+amat merindui hubbynyer yg berada di jepoon.
5. pok cik min : peminat indie. berasal dr kedah.
6. mohd nasri : xberapa mengenali,namun ku pernah menyebarkan virus selsema di blognyer.
7. mr nyamuk : biarpon en nyamuk x mempunyai blog, namun ku ingin dedicated kn tagged ini padanyer kerana en nyamuk mengganggu aku. jagalah dikau. nnt ku sembur ridsect!!





Wednesday, July 1, 2009

~rentetan post ayot & shazot~

PERHATIAN

entri ini tiada kaitan dgn yg hidup mahupon yg sudah tiada..
namun, al-fatihah disedekahkan pada yg tlh tiada...AL-FATIHAH
Namun,
entri ini dipenuhi dgn perkara2 merapu...


sbgai pendahuluan, entry ini mengenai cite anak2 kami yg telah di coretkan oleh cik ayot. bagi maklumat lanjut, tuan2 dan puan2 dijemput ke http://ayaimaninside.blogspot.com/.
bagi mengenali anak2 kami dgn lebey rapat, di sini sy kepilkan gambr2 serta butiran mengenai mereka.


Dari Kiri
Belakang : Patty, Spongy
Depan :Donny, Beryl, Chippy

Patty si Patrick - Cik Ayot punye
Spongy si Spongebob - Cik Shidot punye
Donny si Donald - Cik Shidot punye lagi
Beryl si Bear - Cik Lynet punye
Chippy si Chipmunk - Cik Linot punye
Sugar si bear (gmbr kecil) - Cik shazot punye


Tiada Dalam Gambar

Chenta si Panda - Cik Syirai punye( DR KO pgl cik syirai as gayah.com)
Mr. Bean si Bear - Cik Ayot punye jugak

-chippy yg disygi-



bagi yang berkenaan, sila rujuk surat di bawah :-




Cik Linot,
33,psiaran Jati,
tmn Meru 3c,
ipoh,
Perak Darul Ridzuan

______________________________________________________________

Kepada yg berkenaan,
Kolej Burhanudin Helmi,
UKM Bangi,
Selangor Darul Ehsan 1 Julai 2009

Puan,

BERITA DUKACITA DAN MAAF SECARA RASMI DRPD CHIPPY


Saya, cik linot, penjaga kepada chippy ingin memaklumkan dengan dukacita n sukacita kepada puan bahawasanya chippy tidak akan dibawa ke bangi.

2. Dgn tulus iklas dan murni cik linot sebagai penjaga kepada chippy, ingin memohon belas ehsan adik beradik chippy semua untuk menyampaikan salam akhir buat chippy...(ala2,lagu sudirman tu) sebagai tanda kenang-kenangan buat perhubungan mereka yg sudah lama terjalin.

3. Dgn ini juga, cik linot juga ingin memaklumkan bahawasanya

DENGAN RASMINYER CHIPPY AKAN BERADA DI BAWAH JAGAAN CIK ECOT, ADIK KEPADA CIK LINOT.

4. Namun, bg menemani cik linot yang akan tinggal bersendirian di bangi tanpa momot di sisi(hihi), kakak kepada chippy yg bernama MIA akan menemani cik linot ke bangi. detail2 mengenai adik beradik baru bagi anak2 kita adalah seperti berikut

1. nama : MIA
2. tempat lahir : KMNS
3. umur : setahun lebey
4. warna kulit : pink
5. jantina :perempuan
6. kegemaran : berada di smping cik linot
7. misi : menjadi yg terbek antara yg terbek
8. pesanan dr mia kpd adik beradik baru : mia x sbr bjumpa kamu semua. moga ketemu dan dapat menjalinkan hbgn dgn baik.


5. Perhatian puan saya dahului dgn ucapan ribuan terima kasih. moga ketemu.


SEKIAN, TERIMA KASIH


Yang benar,

-cik linot yg kiut-