Sunday, December 27, 2009

:: sesi ditinggalkan ::






kena tinggal?ayak..minggu pertama kuliah dah start.well,biasa la minggu pertama,walaupon datang dengan azam baru ala2 xmo maen2 dah+nak score+nak memberi sepenuh perhatian juga kasih sayang pada lecturer yang mgajar,namun sesi pertama yang aku buat untuk start kuliah adalah......


MENYEMBANG SAMBIL MAKAN PAU BBQ AYAM


amatlah sedap walaupon kawan aku kata ada rasa ala-ala manis sikit. so,secara x langsung, habis dua bijik pau aku tibai..nyam3x. sesi menyembang aku berlarutan sampailah hari selasa. ari rabu aku buat sesi baru,sesi terponteng kelas akibat salah tengak jadual..(ayak,ini org!!!)..dah la lecturer masuk mgajar. ampon,prof..xbuat ag.ops,saya cuba x buat ag,tapi kalo saya buat ag---> AMPON (sebenarnya ade niat nak buat ag.hihi). 


ari khamis start la agenda aku yang baru iaitu golek2 sampai tergolek. Semua kawan2 aku pulang ke umah gaya-gaya dah rindu rumah gile (padahal baru masuk sem..hihi.jgn marah). tinggallah aku buat sesi golek2 sorang2. berpeket2 movie aku tonton,namun sesungguhnya sungguh x bez menonton seorang diri. Sampailah temanku yang seorang ni mencadangkan kami kuar ke KLCC,mau g tengak pameran and layan benda-benda ilmiah di petrosains sambil kaco budak2 buat lawatan sambil belajar..haha..


tp last minit,plan berubah...akibatnye, aku paksa dia maen geletek2 ngn ikan (spa ikan). kenyang giler ikan tu makan kaki dia. sampai gurl yang duduk berhadapan dengan dia bising semua ikan lari,puas la gurl tu kocak-kocak air n rendam2 kaki,tapi ikan2 tu pandang sebelah mata je.(memang pon,mata ikan kan sebelah kiri,sebelah ag kanan,bukan cam manusia).


aku pon mulalah sesi rakam video.yang x beznya x dengar sekali pon sore dia ketawa-ketawa.aku yang dok kat tepi yang ketawa lebey-lebey,padahal x kena geletek ngan ikan pon. alangkah pelik bin ajaib.adakah aku mengalami masalah terlebih hormon ketawa??? (alasan sebab tak mahu mengaku gedik.haha) So,secara x langsung,teringat time aku maen geletek2 ngan ikan tu. abes riuh 1 kedai dengar sore aku ketawa.nasib tuan kedai x halau keluar. =p..





nota perot : aku tukar url blog tanpa beritahu sesiapa.saje nak maen hide n seek. nasib la kalo sesape terjumpa. buat2 je macam baru kenai. =)

nota kaki : kenapa aku rasa font aku kecik walaupon bersaiz normal???* thinking*





:: normalkah ::

normalkah,
kalau selama ini kite mencari,
mencari
dan mencari,
akhirnya,
bila ketemu,
rasa tidak enak dirasai,
kerana dirasa seakan dikhianati.

normalkah rasa itu??

p/s : sakit perot mcm nk pecah dah..hihi




Friday, December 25, 2009

.:saat sengal menyapa:.


pada suatu malam.
setelah ngomel2 panjang,
aku ngn ngada2 mgatakan
mau menceritakan sumting pada dia...


aku : bleh la.best cite ni.


dia : ok2...cepat cite


aku : pada suatu hari, di sebuah kg,tinggallah mak andeh n pak andeh(xmo guna pak pandir.pak andeh bru la nmpk sehati sejiwa..haha). pastukan pak andeh g jalan2.tapi tetibe mak andeh jerit2 kat muka pintu :-






mak andeh : pak andeh,tlg g kedai,belikan saye sayur 50sen













pak andeh : bek mak andeh.









mak andeh : cepat tau!!!! (muka garang)



so,pak andeh pon bjalan2 (aku bercerita ngn nada semangat).tibe kat tepi sungai tetibe pak andeh tergelincir..

dia : tinggi ke tebing tu?

aku : tinggi gile.abes bju dia kotor.mmg tgolek2 la dia jatuh. then tros tmsuk dlm sungai tu.pelepop bunyinyer



dia : btol ke cite ni?ade tulis dlm buku ke?macam x penah dengar je.

aku : btol la. made ade unsur2 menipu. ni nak sambung cite ni.

dia : ok.

aku : pastu pak andeh ni pon riso la.gane dia nak nek blek ke atas. dia takot mak andeh marah lambat. mak andeh ni garang oooo... tetibe pak andeh nampak kayu.. dia pon amik kayu tu utk jdkan tongkat untuk nek ke atas. dengan penoh susah payah, muka sampai kerut2,dia usaha...usaha...usaha..last2 sampai gak ke atas..tp pastu kayu tu patah.

dia : then?

aku : pak andeh pon sedih. dia anggap kayu tu mcm kawan dia coz kayu tu dah tolong dia nek ke atas tebing tu. dia pon buat2 muka sedey. then dia amik keputusan nak kebumikan kayu tu.dia pon g tanam kayu tu.ala2 kebumikan kayu tu..pastu,pak andeh pon katalah dgn nada sedey....

dia : cop2,r u sure cite ni ade dalam buku.

aku : kenapa?



dia : x dela,gaya cite macam betol2 ade dalam buku,nada yakin jer.tp kenapa x penah terbace pon

aku : adelah...dalam buku pak andeh versi miss milune..hahahaha



dia : cish..ingatkan betol.










.:ngeeeeee:.

25/12/2009,5.07 pagi

mata budak sewel ni,
berada pada kesegaran yang paling optimum,
walaupon,
dah abeskan
3movie,
layan zoo fb,
layan farmville,
arggggggg!!!!





mau tido.
tolong pukau daku..huhuhu
(juz ignore me)












nota perot : amponkan daku yang suke merapu-merapat..my hobi.=D








Monday, December 21, 2009

.: L@yOna akiko Jewel:.







Birthday Wishes


On your birthday,
I wish for you the fulfillment
of all your fondest dreams.
I hope that for every candle
on your cake
you get a wonderful surprise.
I wish for you that
whatever you want most in life,
it comes to you,
just the way you imagined it,
or better.
I hope you get as much pleasure
from our friendship as I do.
I wish we were sisters,
so I could have known you
from the beginning.
I look forward to
enjoying our friendship
for many more of your birthdays.
I'm so glad you were born,
because you brighten my life
and fill it with joy.


Happy Birthday!



















Tuesday, November 3, 2009

-pabila senyuman itu pudar-











kredit to farah ghazali


Video ini ku kutip drpd fb.
acap kali mendengarnya,
namun kali ini baru berjaya berkongsi di sini.
Bila mendengarnya membuat ku berfikir bkali2.
Menimbang dan memikirkan mengenai perasaanku sendiri,
adakah masih di landasan,
atau sudah jauh tersasar.


Biarpon ku cuba menafikan,
Namun ku sedar ada masanya,
Ku lalai dengan mainan perasaan sendiri.


YA ALLAH, andai KAU halalkan rindu kekasihMu kepadaku,
namun,
kau jagalah aku,
supaya tidakku terleka sehingga
melupakan cinta yang Hakiki dan sejati,
yang hanya milikMU.


------------------------------------------------------------------------------------------------


Mood : berpolimer. akibat polimer yang sungguh panjang ini,membuatkan fikiranku juga turut berterbangan jauh. sehingga akhirnya fikiranku sampai kepada seorang insan yang ku gelar :


UMI (al-fatihah)




nota jari : mama menyuruhku meng update blog. wahai mama (masturah aini)rumetku tersayang, sudah ku update blog. moga rindu mu padaku bkurangan. ( tau kamu rindu tp x nk mgaku.=p)


nota tangan : adakala disebalik senyuman terukir 1000 pkara yang tidak mampu diluah melalu kata2.


nota badan : akibat exam yang masih tidak ketemu hujungnya, jadi terwujudlah 1 hari yang dipangil HARI SEDIH sedunia warga forensik.


nota kaki : keliru hati,jiwa dan perasaan.


nota2 : Aishah dapat 4A utk PAFA nya. congratz sayang. moga yang terbaik juga buat UPSR mu.










Wednesday, October 14, 2009

~fikiran celaru~


neuron2 di dalam otakku sudah berselirat seperti warna2 di atas. Apabila


fikiran tidak selaras


dgn hati. Perkara yang kecil juga boleh menyentuh hati..


Padahal,


AKAL berkata : ah,perkara kecil shaja.usah diambil peduli...


namun,


HATI membidas : ku tahu, namun ku tidak dpt menerima perkara yang


sama berulang2 kali.




Kadang-kala,


di rasa,


ku tidak bisa memahami mereka,


namun,


mungkin,


pada masa yang sama,


mereka juga merasai benda yang sama padaku.


mungkin,


itulah hikmahnya,


diwujudkan perkataan


S
.
.
.
A
.
.
.
B
.
.
.
A
.
.
.
R








-SESUNGGUHNYA TIADA YANG ADIL DI DUNIA INI-




nota panda : mesti korg x phm ape aku coretkan. layan je la erk. mcm ni la entry orang tgh sewel.




~lalalalalalalalala~~














Saturday, September 26, 2009

~Special post for angah~



GOOOOOD LUUUCK 4 URRRRR SPM!!!!!


~MENANTI KAMU MENJADI JUNIORKU~


















Wednesday, July 29, 2009

~acara yg tidak disengajakan~


beberapa ari yg lalu ( ku malas kire), ku telah berYM ngn kakak buddy tersayang lagi dirindui... hehehe...setelah sekian lame mendiamkan diri sebagai adik buddy yang comei (ok,ku tau ade yang menyampah,menyampauaku akan stop puji diri sendiri sekarang..hihi), akhirnyer kami bertanye2 khabar semua...tujuan asalku adalah untuk membuat FAMILY TREE yg baru sampai ke 4th batch

1st batch@ super buddy : kak sulastri

2nd batch @akkku tersayang : kak syazana

3rd batch : tuan punyer blog

4th batch : adikku yg baru, aqiedah


namun tibe2, kak syaza ajak ke penang. erm, ku mmg sudah lama teringin untuk ke sane. alang2, ku tros bersetuju justeru mengajak mereka2 yg terpilih untuk pergi. akhirnyer, setelah 5jam menunggu keputusan daripada mereka, berikut adelah senarai2 yang telah memilihkan diri




Keluarga ot

shidot

ayot

shazot

linot

keluarga rai

syirai

keluarga normal

kak syazana

kak tasnim

kak aliah


perjalan dimulakan lewat jam 6 ptg akibat kelewatan bus sampai ke puduraya. ayo2 pakcik bus,kami ni punye la kelang-kelibut berkejar ke puduraya, tup2 dia lambat pulak. well,perjalanan walaupon lame namun amat menyeronokkan kerana 1st time luangkan masa yg lama dengan akak buddy. tpaksalah kak syaza melayan mulutku yang x pndai berhenti berkata2 ni, teman2 yg lain sedang berusaha berlumba siapa yang berjaya membuat taik mata paling banyak..hihihi..
dipendekkan cerita,sesampai di umah akak, kami disambut oleh mak kak syaza... wawawa, banyak giler lauk menanti. mak kak syaza gok ramah2 sgt. x byk yang boleh dibuat, jadi hari pertama kami tutop dengan aktiviti bergosip n tido.....-nite-

hari kedua menjelma, dimulakan dengan ke kenduri pkahwinan dimana paluan kompang majlis itu membuat jantungku berdetak lantas terasa nak kawen jugak..hahaha..

shidot-shazot-ayot
-mereka menunggu jejaka idaman-
-sape cepat dia dpt-


Selalunya, kompang hanya dimaenkan time nak arak pengantin,namun time majlis ini, group kompang tu siap curi microphone dr DJ utk menyanyi.. sedap jugak sekali sekala layan lagu sebegini



selapas zohor,kami pulang ke rumah utk tukar pakaian n berangkat ke penang. excited sampaikan x nampak jalan nak nek ke pelabuhan tempat amik feri.. pusing berkali2. namun hanya sempat ke batu feringgi je untuk menjadi ikan2 emas di tepi pantai kerana kesuntukan masa... penat2 abes mandi, tros shopping2 n blek ke umah utk acara BBQ..

MENU

ayam BBQ
kentang goreng
coeslow
kek coklat..nyam2
jagung bakar
rambutan
sosej bakar

masa di luang bersama sambil santai2 makan+ menonton tv+ bergosip+ menghayati keenakan masakan... lebey kurang kul 12 lebey,kami bergerak pulang ke umah ke2 @ kilang kueh family kak syaza.. ku yang masinh seram sejuk melihat adegan sakatulmaut di siaran tv td memegang ayot erat sambil ayot menyanyi2 kecil...kami berjalan paling hadapan..diikuti pada barisan kedua shazot n shidot n kakak2 kami yg tersyg di barisan ke3...

namun, sejenak imej rumah ternampak dimata,kedengaran kak aliah menjerit n memulakan upacara pecut 100m...

ANJING3!!! LARI~~

kami yg digemparkan oleh jeritan kak aliah,turut lari walaupon xnampak anjingnya..ingatkan hanya lari 100m, rupanya disertai acara melompat pagar. sorang2 menunjukkan skil masing2. tepat 12 tgh malam, 6 org anak dara menunjukkan skill melompat pagar umah akibat kehadiran en anjing. ayam BBQ n segala hidangan di dalam perot turut melompat2 akibat acara melompat pagar n acara ketawa beramai2 mengenangkan kembali apa yang terjadi.

inilah dinamakan exercise sejurus makan. enak bangat~~





sekarang,jom layan gambar~~


pemandangan yang dirindui. dalam bus on da way balik..baru bangon tido..hihi

malam BBQ..shidot seronok x kena masak..hihi

shazot merenung mencari obor2 utk dijadikan kekasih ati

yeah... kami belatih memasak..hehe

rindunyer pada......

maafkan sye yg sengal

kereta odyssey @sardin..overload sudah..
kerana kami,kereta bakalan rosak.
maafkan kami makcik n pkcik!

ehem2...dlm tndas..sila jgn tiru aksi ini..dlm tndas pon nk bgmbr..ish3

TERGEMPAR : lyne sudah menukar profession drpd ahli forensik ke bidang farmasi


lalalalala~~
kak aliah-kak syaza-shazot

ayot sgt gembira..teringat kat sape???erm3

ikan2 yang garing dimamah matahari.

insan2 yang sabar menunggu kami maen air.

ketiduran..bus amik masa lame sgt untuk sampai

happy family...lalalala

nak try amik gambar ayu.. adeh,tudung buat hal

menanti feri bergerak dengan penuh sabar.








Tuesday, July 21, 2009

~hari ini dlm sejarah~

akibat melihat gambar 1 product yg kelihatan amat sedap, yg dijual oleh erma damayanti. akhirnya product itu ku beli. berikut adelah ekspresi wajah utk pgalaman hari pertama perut ku bersama2 product tersebut..



nyam3~~~
nampak sedap..
lalu ku bancuh secawan,
dgn riak muka yg gembira,
ku minom air itu..
sedap~~~
muka gembira bjaya di kekalkan.

air tersebut telah bjaya sampai ke perut..
10 min...
perot msih ok.
20 min..
kunci bilik ku gapai,
lalu,
ku ke bilik kechik,
utk berdating dgn en. tandas~~
lalalalaala~~

mlm ku tidak amik air itu kerana ku sudah mam butterscotch...
tepat 2 pg,
mata dilelapkan..
namun,
pukul 4 pg,
perot meragam lg,
dgn rasa tkot,
ku bdating ag ngn cik tndas..
kul 8 pg..
dating lagi..
kul 9 pg,
dating ag...

-sekarang-
perotku berada dlm mood tidak stabil..
adakah ini kesan air kesihatan itu,
ataupon
ku sudah tersalah makan???
erma~~~~~




Monday, July 20, 2009

~senyuman ku hulur~


yeah..
akhirnya penaku mula mencoretkan sesuatu.. setelah sekian lama perasaan malas menguasai diri, akhirnyer perasaan rajin bjaya dibakar serta dilonjakkan keluar. terima kasih kepada meREKA2 yg menjadi objektif bagi penulisan pada kali ini...hihi..

sbgaimana yg telah tersurat, kami telah berjaya dihantar ke main kampus di bangi serta menjadi penghuni kepada kolej burhanuddin helmi... sesi penyesuaian diri perlu kami lakukan. bermula dgn mengenali kawasan sekitar seterusnyer kapada adik2 junior yg sedikit kompius dgn situasi sbenar.


namun,
hanya setelah 2 minggu disini,
khabar angin sudah bertiup kencng,
angin yg mampu menumbangkan,
apa sahaja yg ditiupinya.

kompius???
ya...
kami juga begitu...

selalunya,
kami dicop sbg student2 yg bising,
andai bilik berada di tingkat 4,
namun GELAK TAWA kami,
sudah mula kedengaran di tingkat 1.

andai kami dijumpai di kafe,
suasana yg hingar bingar,
akan bertambah bisingnyer,
dgn suara kami yg kuat,
kerana sudah rosak volume rendahnyer.


namun sekarang,
keadaan sedikit berbeza,
khabar angin telah berjaya,
menukar diri kami,
daripada memiliki identiti,
sebagai...

Batch forensic yg bising,
batch forensic yg riuh,
batch forensic yg penuh gelak tawa,
batch forensic yg x matang

KEPADA....

Batch forensic yg sombong,
batch forensic yg serius,
batch forensic yg lokek pada syuman.

sangat kontra penilaian yg diberi..
mungkin,
kami sudah biasa,
bergerak secara beramai2..
jadi,
kami kelihatan seakan sombong,
seperti enggan bergaul dgn sesiapa.

namun,
ketahuilah wahai insan,
andai tali persahabatan dihulur,
sudah pasti kami menyambutnya.

andai senyuman menjadi ukuran kemesraan,
ketahuilah pipi ini,
sudah kebas menghulur senyuman,
setiap kali terserempak dgn teman2 searas,
bahkan,
adakalanya,
senyuman tidak langsung disambut,
biarpun acap kali dihulurkan.

mungkin,
ada benarnyer,
frasa x knl maka x cinta,
mungkin juga,
kesilapan kami,
kerana tidak turut serta dlm acara yg dianjurkan,
namun percayalah,
disebalik setiap tindakan,
ada alasannya.

andai kita bersua,
namun senyuman tiada di bibir ini,
maka,
senyumlah kepada kami,
supaya,
kami sedar akan kelekaan kami,
lantas membalas senyuman anda..

andai,
kelekaan menyebbkan,
kami mghalang,
bg 1 ukhwah terjalin,
lalu,
mulakan lah ikatan itu,
akn kami sambut seikhlas hati.

p/s : memohon maaf andai telah melukai sesiapa.mari mulakan persahabatan dgn 0-0.
-smile-

penulis : andai ada yg sudi, daku sedng menghulurkan tgn utk memulakan ukhwah..

''salam ukhwah...moga berpanjangan''

Thursday, July 2, 2009

~dia yg kechik~

-dia yg manis bertudung..jelez daku-


fakta gambar :-


Ops,ku hanya memuji dia yg berada di tengah2 yang bertudung hitam. Jangan salah sangka, si dia yg bernama sadeline vateria sebenarnyer seorg penganut kristian. namun, kami memaksanyer memakai selendangnyer sbg tudung pada hari kejadian akibat kebosanan menunggu kelas public speaking bermula.


ok, back to our main objective.

entry ini sebenarnya untuk menjawab tagged yg diberi oleh si kechik itu.


The rules:
• Write three (3) interesting facts about the person who gave you this award.

(apa2 pon bleh kan lyne??hihi)

1. seorg yg berasal dr suku kaum iban..mempunyai beberapa org abang n sorg kakak serta ibu. Daddy tersayang sudah tiada
2. my coursemate. seorg yg paling kecil dlm batch kami.
3. gile shopping+ senang dipengaruhi oleh jurujual+seorg yg ske memendam


• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.

1. seorang yg ske membace novel
2. sukar tito malam...mcm skrg ni.hehe
3. seorg yg agk sensitive
4. ske ketawa
5. digelar penglipur lara oleh shidot
6. suke buat benda yg x terlintas dek akal bila tgh geram
7. ske kucing
8. rindu mau blek kg ag
9. xpnh dpt bilik asrama di tingkt 1
10. enggak mau diganggu time moody

Pick your seven (7) most deserving recipients and describe them.



1.
ayot : mama kpd prof patrick. penduduk rawang juga pengguna window xp tegar
2. eddy : blogger baru. amat menyayangi gf nyer yg merangkap juga teman serumahku di plazarah
3. ili aqilah : kwn satu sekolah ku yg sering ade di sisi. seorg yg gila2 dan gila
4. intan : coursemate n sedang+amat merindui hubbynyer yg berada di jepoon.
5. pok cik min : peminat indie. berasal dr kedah.
6. mohd nasri : xberapa mengenali,namun ku pernah menyebarkan virus selsema di blognyer.
7. mr nyamuk : biarpon en nyamuk x mempunyai blog, namun ku ingin dedicated kn tagged ini padanyer kerana en nyamuk mengganggu aku. jagalah dikau. nnt ku sembur ridsect!!





Wednesday, July 1, 2009

~rentetan post ayot & shazot~

PERHATIAN

entri ini tiada kaitan dgn yg hidup mahupon yg sudah tiada..
namun, al-fatihah disedekahkan pada yg tlh tiada...AL-FATIHAH
Namun,
entri ini dipenuhi dgn perkara2 merapu...


sbgai pendahuluan, entry ini mengenai cite anak2 kami yg telah di coretkan oleh cik ayot. bagi maklumat lanjut, tuan2 dan puan2 dijemput ke http://ayaimaninside.blogspot.com/.
bagi mengenali anak2 kami dgn lebey rapat, di sini sy kepilkan gambr2 serta butiran mengenai mereka.


Dari Kiri
Belakang : Patty, Spongy
Depan :Donny, Beryl, Chippy

Patty si Patrick - Cik Ayot punye
Spongy si Spongebob - Cik Shidot punye
Donny si Donald - Cik Shidot punye lagi
Beryl si Bear - Cik Lynet punye
Chippy si Chipmunk - Cik Linot punye
Sugar si bear (gmbr kecil) - Cik shazot punye


Tiada Dalam Gambar

Chenta si Panda - Cik Syirai punye( DR KO pgl cik syirai as gayah.com)
Mr. Bean si Bear - Cik Ayot punye jugak

-chippy yg disygi-



bagi yang berkenaan, sila rujuk surat di bawah :-




Cik Linot,
33,psiaran Jati,
tmn Meru 3c,
ipoh,
Perak Darul Ridzuan

______________________________________________________________

Kepada yg berkenaan,
Kolej Burhanudin Helmi,
UKM Bangi,
Selangor Darul Ehsan 1 Julai 2009

Puan,

BERITA DUKACITA DAN MAAF SECARA RASMI DRPD CHIPPY


Saya, cik linot, penjaga kepada chippy ingin memaklumkan dengan dukacita n sukacita kepada puan bahawasanya chippy tidak akan dibawa ke bangi.

2. Dgn tulus iklas dan murni cik linot sebagai penjaga kepada chippy, ingin memohon belas ehsan adik beradik chippy semua untuk menyampaikan salam akhir buat chippy...(ala2,lagu sudirman tu) sebagai tanda kenang-kenangan buat perhubungan mereka yg sudah lama terjalin.

3. Dgn ini juga, cik linot juga ingin memaklumkan bahawasanya

DENGAN RASMINYER CHIPPY AKAN BERADA DI BAWAH JAGAAN CIK ECOT, ADIK KEPADA CIK LINOT.

4. Namun, bg menemani cik linot yang akan tinggal bersendirian di bangi tanpa momot di sisi(hihi), kakak kepada chippy yg bernama MIA akan menemani cik linot ke bangi. detail2 mengenai adik beradik baru bagi anak2 kita adalah seperti berikut

1. nama : MIA
2. tempat lahir : KMNS
3. umur : setahun lebey
4. warna kulit : pink
5. jantina :perempuan
6. kegemaran : berada di smping cik linot
7. misi : menjadi yg terbek antara yg terbek
8. pesanan dr mia kpd adik beradik baru : mia x sbr bjumpa kamu semua. moga ketemu dan dapat menjalinkan hbgn dgn baik.


5. Perhatian puan saya dahului dgn ucapan ribuan terima kasih. moga ketemu.


SEKIAN, TERIMA KASIH


Yang benar,

-cik linot yg kiut-

Saturday, June 20, 2009

~melarikan diri dr umah~

-ku ingin lari rumah-

rabu,17 jun 2009

hari pertama tanpa kelas..hua~~~~.....

meguap panjang k
u keluarkan.. alang2 x de kelas..

jom tito justeru mentepukan lagi lemak di badan. tepat pukul 1 ptg, mata mula degil, ia mahu membuka jendelanya lantas melihat keindahan alam..

hati kate


:: titolah wahai mata..laen2 kali je tgk keindahan alam.bukan selalu dpt tito lame2 ::

namun, mata kate

:: aku dah penat rehat. aku mau bangon!!!!!::

ku kalih ke kiri, ku kalih ke kanan..ku golek2 atas katil..ku pelok patrick...BOSAN.. lalu ku pelok spongebob pula...AHH
...ku pandang chippy ku...

::chippy2,busan ni..nk buat ape???kite men laga2 idong nk??::

-chippy,maafkan mama (chippy yg coklat tu)-

5minit kemudian, ku lontar chippy ke bawah katil dgn tendangan maut.. pandang jam,jam pandang aku blek...agak2 jam tu kate ape ye kat aku???

JAM : OIT MANUSIA>>>APESAL SELANG 5 MIN KO TGK AKU>>AKU SEKSI SGT KOT.

malam harinyer..... laptop pandang aku,aku pandang laptop..laptop jeling aku, aku lepok pale dia...hihi.. tibe2, laptop ku simpan...tidur bermula kembali...zZzZZZZZZZZZZZZZZZZZ~~~



khamis, 18 jun 2009.


catatan penulis : same seperti semalam


jumaat, 19 jun 2009.


catatan penulis : same seperti semalam.

sabtu, 20 jun 2009.


catatan penulis : same seperti semalam..

haish!!!!!

kejung rambutku dok dalam umah 3 ari berturut x kuar2.... hati mula gelisah..otak mula stress.. laptop dh bosan ku lihat..tgn cpt hp

penulis : momot!!!! bosan3....dah tahap mega ni....-muka ala2 sedey-

momot : jgn la...kuar sorg2 bahaya..


penulis : tensen!!!!!!!nak kuar2..

momot : kwn mane???

penulis : tito ...(sori house mate...hihi)


momot : hmmm...

penulis : momot,bg la cdgn kat org,org nk kuar ni..org ptt g mana?

momot : dtg cni nak???

penulis : ceh,cdgn ditolak!!!!

momot : ala,xde cdgn lain...


lalu.... ku mulakan kembali sesi golek2 atas katil...nk g mana ni??????

1. umah wanik : tp x de public transport. nnt myusahkan lak..


kptusan : rejek umah wanik

2. umah pak cik : jauh nk g nilai lagipon nnt nk blek kl blek susah.

kptusan : rejek umah pak cik


3. umah ayah lang : erm, xmo la...xbiasa ngn family ayah lang


kptsn : rejek umah ayah lang


4. umah along rokiah : erm, bez gok..tp kat nilai gok..hua3~~


kptusan : rejek umah along

5. umah kak yong : dkt ngn mid valley...ermmmmmm

lalu, aku pon text kak yong..

penulis : kak yong,nk p umah. buhsan dok penjara ni...-muka sedey-


k.yong : kat ne la ni?

penulis : plazarah... chek g sendiri pon x pe..


k.yong : xpe2..sat g yong mai amik..siap2 ye..b4 maghrib yong mai

yes!!!!!!!yes!!!!yes!!!! ku bersiap... rumet ku si aya plek.... shaza plak ingtku ingin membeli barang... sori housemate ku...

ku sebenarnyer

:: INGIN LARI DR UMAH ::




P/S : hati tgh gembira.lalu ku tukar template utk sehari...template yg menampakkan kegembiraanku keluar dr penjara plazarah....-senyum smpai x muat muka..hihi-

sekarang...


:: RASA STRESS KU SUDAH HILANG ::



Thursday, June 18, 2009

~award & tanggungjwbnyer~

special thanx to :syiera


1.Pastikan jantina anda adalah perempuan

ye..sudah semestinyer

2.Copy badge sebagai award anda

beres...

3.Nyata 2 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan..

kerana sesungguhnyer.......-rahsia-..hihi

4.Pass kan award ini kepada girl-friends anda

kwn2 forensic sudah di anugerah kan oleh syiera,jd aku nak bg award ni pd..

1. jieda
2. mis Qisa
3. ili aqilah
4. pinky_funky
5. merah itu jambu
6. kak intan
7. kak tyea

-----------------------------------------------



1. Anda seorang bintang?

tidak. sye seorg penduduk malaysia yg berasal drpd ipoh perak. serta mempunyai seorg adik yg comei serta owner pd blog ni...-smile-

2. Berapa bintang penulis harus bagi untuk blog anda?

tidak dpt dijwb..namun bintang2 itu,ingin ku beri pd pembace blog ini.. tq coz sudi singgah

3. Adakah penulis seorang yang sombong?

sombong??? mungkin lebih tepat jika dikatakan sebagai PENGLIPUR LARA


4. Dari mana anda mengenali blog penulis?

JIRANKU...serta teman serumahku sekrg

5. Anugerah ini ada berapa warna?

empat.. kuning, putih, hitam dan biru.


6.Penerima anugerah WAJIB berkongsi dengan minima 3 blogger.

first,kpd blogger baru :

-intan
-izni

dgn ucapan,selamat dtg ke alam blog..hihi

2nd, kpd mohd nasri,merah itu jambu,mae,MH...

3rd,pd semua follower,

-tlg amik award ni..xnk jwb soalan2 dia pon xpe -smile-

-----------------------------------------


ni award yg last, special dihadiahkan kepada pem'view' yg masih belom mempunyai blog..

-smile-

~bertukar bidang~



daripada seorang hacker menjadi seorang photographer..
nampaknyer,
berlaku kecelaruan cita2 di sini...hihi

anyway,
kitorg telah diarahkan utk menjoin 1 bengkel pengenalan
kepada bidang photography..
yg telah di conduct oleh

en RAAI OSMAN

hari pertama,


ku mempraktikan ape yg diajar dgn mengambil gmbr pemandangan senja drpd balkoni kecil rumah di tingkat 10. hasilnyer, mlm tu sampai kul 2 pg ku asyik mengambil gmbr pemandgn malam..hihi..over excited la plak.

menjerit2 nk tgkp gmbr coz 1st time nmpk matahari terbenam dr plazarah

konon2 nk guna teknik frame yg en RAAI ajar,last2 palang balkoni jd frame

matahari hampir menghilang


istana budaya di kala baru bukak lampu

menara jagung@klcc

hari kedua,


kami dibawa ke tmn tasik titiwangsa utk mempraktikkan teori2 yg telah kami pelajari.
well, compare drpd duduk di kelas mendengar2 teori, semestinyer part jalan2 ke tasik ni plg bez. kebetulan pd masa yg same, pihak polis berada di taman tasik. 2 assumption tlh dibuat :

1. pihak polis membuat latihan

2. mengikut kata2 seorg budak kecil di situ, time tu tgh dijalankan pengambaran drama ape enth..kalo x silap akademi polis...

tapi,malangnyer...xsempat snap byk gmbr, bateri kamera pon abes..hehe... kamera penat kot.. x pe la, ku izinkan kau berehat



:: wahai en camera ::