Friday, December 10, 2010

:: come n visit ::

Penjualan Detox Foot patch dengan harga yang berpatutan...

please come n visit for more details.


Sunday, November 7, 2010

:: terkeliru ::

nak buat apa ye..

bila ati menafikan,

kata2 yang sepatutnye di'iya'kan?

hurmmmm...

Mood : mau melayang jauh~~~

Friday, November 5, 2010

:: rindu pada si gemok itu ::


okiess,

update terbaru 

bersama

gambar terlame

kerana

gambar incik zoro dlm entry ini

adalah sewaktu berusia 3bulan

sekarang,

incik zoro sudah 6bulan

_miss him badly_




 :: time ni umo 3bln.skrg dh 6bulan ::
 :: hari pertama bersame cik tunnel ::
 :: hahaha..tensen. orang soh tunjuk muka kat webcam,dia men lari2 ::

 :: gambar sebelum blek cuti raya.bab makan,bontot kat luar pon dia x kisah ::

::zoren (meow milik cik ecah) sedang mgusha zoro. ::


:: rindu pada incik gemook itu..@_@ ::

Tuesday, November 2, 2010

::cik lynot membebel ::


credit to MR.GOOGLE yg ensem

-csi mood-
akhirnye,cik lynot yang telah menganak tirikan blognye,


update jugak..tQ pada :


incik budak suci 


yang gatei mentag 


dgn pesanan :


 saje eh ko,gnggu konsentrasi aku stadi..=p



1. name one person who made you laugh last night.

last nite,erm..de 3 orang..[wek,nk jawab 3 jugak..=p]

sidot,si sipot sedot : -


kerana menunjukkan skill nye 
utk parking kete shaza scar a terbalik..haha...

zue d'presto :-


adegan kerusi merah d'presto  

ayot si bukit KIY : -


akibat kesalahannye mengORDER bege,
 terorder pada pelanggan,bkn pd tuan kedai 
(sila mrh zue sbb citekn kat kitorg..hehe)..haha



2. what were you doing 1 hour ago?

sedang menelaah utk exam CSI yg pttnye diduduki ptg ni.. 
ala2, tawaduk gitu..haha...

3. what was the last thing you said out loud?

ade eh?sy ase sy ayu je..sy x ckp kuat2...hahaha

4. where's the next place you're going to go.

dtams..utk menjawab exam CSi...
zue kata nak bentang karpet merah. 
so,xsabar nk g exam..=p

5. what was the last thing you paid for?

bege daging double special..
nyummmy~~~~ ^_^


6. where were you last night?

haha..merata,walaupon niat asal nak g mkan je,
namun telah tersasar ke 
TESCO, 
Kedai beg guni ayot n cdot,
masjid Kajang dan 
gerai abg bege..
last,mesti ah bilik...tido time..^_^

7. what's the best ice cream flavor?

vote for VANILLA....

8. do you wanna cut your hair?

perlu bgtau eh?
ade org nk tlg byrkan,
time tu bru daku bgtau..haha

9. do you love to melatah?

x,jefri dak suci @ si pengtag je yg ske..
lalalala~~
 [ siap bold lg tulisan tu..hahaha]

10. if that so (melatah), what will you said out loud?

--------(pura2 x nmpk soalan ini)------------

11. what does the last text message you receive say?

019-******* : dah tido ke?

12. will you get married in future?

hahaha....soalan yang bek..
incik bakal suami,sila jawab...=p

13. do you chew on your straw?

nope.xkebuluran ag..hihi

14. do you make up your own words?

yup..sesat larat

15. is there anyone you like / love right now?

now?nope..
now i tgh mrh,so tamo like2...
[ops....menjawb soalan ke ni]

16. tag to others 5 bloggers.

sipot sedot n cik d'presto

dah 5 dah...hihi


p/s : 

Sebenarnya,niat mau menupdate disebabkan
 rasa x sedap yang dirasa..
[mrh=maybe,xske=maybe,xphm=maybe].
-bapak straight to da point aku ni..huhu-

sy rasa cik tu akan bace post ni,kalo x bce pon,
mungkin dpt noti yg sy update blog...
well,juz nk ckp,sy x phm nape awk wat gitu.. 
jap add,jap remove...
dis time dah 2x [which 1st time dulu, i yg add coz i thought it's ok,
agpon awk tu ** pd kazen sy]...huhu...
asenye,sy xde wat pape pon kat awak kan? 
sy juz nk ckp :-


terpulanglah.awk nk bkawan,
sy terima dgn gmbira..^_^..
tp,each time,msti awk gk yg putuskan (which i dunno y)...
so,asenya...xperlu lah add lagi dah..sori...

Monday, August 2, 2010

:: prey n predator ::



cheq abe aka gadis bertudung kuning di atas..

dia

mahu 

menukarkan hidangan 

 tembikai dan roti jala..

di ats pinggan itu..

dengan..



en. zoro..


begini la hasilnya,

pabila zoro di jadikan makanan..

;
;
;
;
;
;
;



:: selamat menjamu selera ::

info betul : hasil godekan di wikipedia mengatakan...


Guinea pigs (called cuycuyecurĂ­) were originally domesticated for their meat in the Andes. Traditionally, the animal was usually reserved for ceremonial meals by indigenous people in the Andean highlands, but since the 1960s it has become more socially acceptable for consumption by all people. It continues to be a major part of the diet in Peru and Bolivia, particularly in the Andes Mountains highlands; it is also eaten in some areas of Ecuador (mainly in the Sierra) andColombia. Because guinea pigs require much less room than traditional livestock and reproduce extremely quickly, they are a more profitable source of food and income than many traditional stock animals, such as pigs and cows; moreover, they can be raised in an urban environment. Both rural and urban families raise guinea pigs for supplementary income, and the animals are commonly bought and sold at local markets and large-scale municipal fairs.[139]Guinea pig meat is high in protein and low in fat and cholesterol, and is described as being similar to rabbit and the dark meat of chicken. The animal may be served fried (chactado or frito), broiled (asado), or roasted (al horno), and in urban restaurants may also be served in a casserole or a fricassee. Ecuadorians commonly consume sopa or locro de cuy, a soup dish.Pachamanca or huatia, a process similar to barbecueing, is also popular, and is usually served with corn beer (chicha) in traditional settings.

Saturday, July 31, 2010

:: encik ZORO ::




 ni bukanlah seekor hamster tetapi seekot tikus belanda aka incik zoro. 

masa pkenalan : less than 24/7

usia : 3 bulan..

Rentetan Perkenalan :-

Khamis,29 Julai 2010 

cik abe tetbe mesej untuk mengajak ke genting..wow!! macam tau2 je cik lynot ni memang merencana dalam ati untuk ke sane..tanpa berfikir, daku tros mereply memberikan persetujuan.

----------------------------------------------------------------

Dipendekkan cerita ( sbb post ni bukan pasal cite ke genting..haha)...

cari punya cari tiket,namun enggak ketemu..punya la kitorg berusaha ari ni bgun seawal mungkin,pukul 7.10 dah tercongok kat stesen komuter..perjalanan mmg sgt lancar sehingga lah di saat akhir....

KAUNTER TIKET BUS GENTING : TIKET HANYA ADA UTK PUKUL 7PM..

adesssss!!!

so, drpd 8 orang, hanya 2 orang je yang berjaya meneruskan pjalanan ke genting dengan teksi. kami yang kami lagi 6 orang ni,xmampu..T.T


LALU


sesi ronggengan lain diteruskan,

cik salma n cik ayot kate nak tengok muviee..

cik shaza n cik c-ma kate nak balik..

cik lynot n cik zukhot kate nak g jalan2...

AKHIRNYA,

 ke enam2 berkata :-

KITA KE MIDV JE LA..>.<

cakap pasal mid, mulalah daku berdetik untuk membazirkan duit di sane dengan 1 tujuan 
.
.
.
.
.
.

PET WONDERLAND

niat di ati nak beli hamster, tp incik guinea pig lagi menarik phatian..ahaha..

dengan bantuan cik c-ma n cik zukhot,

incik ZORO selamat dibawa pulang ke ukm..hihi

 ape yang incik zoro buat ari ni,

1. menghadiahkan tanda kasih dan sygnye kepada cik c-ma ketika dlm teksi.. abes basah jeans cik c-ma ngan air tulen incik zoro..ayak!!! 
[ zoro,g mintak maaf cepat..ngerrrr~~]

2. menyepah-nyepahkan bedding yg ku buat untuknye. ades,ari pertama dah membuli daku. hey budak 3bulan,dok diam2 leh x?=p

3. yak2 dalam bekas mknn n tempat tidonye

 [ ok,daku sgt mrh. dah la daku baru bgon tido, tp x mampu nak marah, bila incik zoro duduk atas yak2nye utk sorokkan adiahnye itu drpdku.. daku tarik2 soh kuar,goncang2 pun dia buat nohe je.oh,comei..jaga kau,ku tenyek2 tot2 tu. ]


Kesimpulannya,



bye2 duitku sayang, T.T

selamat datang incik zoro terchenta..^.^

Monday, May 17, 2010

:: marah..ngerrrr ::


:: entry ini adalah entry bebelan,pada siapa yang x suka..sila beredar ::

Pada ketika dan waktu entry ini ditulis, cik lynot dengan muka x malu duduk bersila tepi pasu bunga bertentangan dengan kaunter tiket keretapi tanah melayu di KL sentral. Sesungguhnya setelah berhari-hari berfikir mau balek bercuti ke rumah bila,akhirnya cik lynot telah mendapat hidayah untuk pulang ke rumah ari ini, dan  telah berjaya mendapatkan tiket on the spot untuk pulang ke ipoh. [ full stop]

perjalanan di mulakan dari UKM dengan bantuan cik adik cdot tersayang yang terpaksa bangun pagi untuk mengantarkan cik lynot ke stesen KTM. (maceh cdot cyg..muuuahh)..



Ok, sekarang kite masuk episod yang menROSAKkan mood cik lynot. Semua almaklum koc tengah adalah LADIES COUCH. tiang-tiang di bahagian ladies couch diwarnakan merah jambu, begitu jugak kat bahagian koc tu ade dilekat sticker yang bertulis LADIES ONLY ALL THE TIMES. ( rasanya itu sudah memadai kerana semua orang mempunyai pancaindera yang dinamakan  mata,xkan nak cat koc tu ngan warna pink baru nampak kot ). 

dengan hati berbunga-bunga, cik lynot masuk la ke dalam koc tu Namun, jejak je kaki ke dalam koc tu, ku lihat ramai insan bernama LELAKI... 

'aik, aku salah masuk koc ke..bukan ke ladies koc ni???'

cik lynot pon pandang ke tingkap. ye, ku yakin ku x salah masuk koc... kalo cik lynot x salah, mean insan-insan pemimpin yang bernama lelaki ni la yang salah masuk. ok, 10% dari mood gembiraku dah dibakar oleh rasa marah.

kite masuk episod ke dua plak. time di stesen serdang, seorang makcik india masuk ke dalam koc dan menuju ke kerusi, namun sepantas kilat seorang lelaki yang gagah perkasa melintas makcik tu dan duduk dengan menayangkan muka x bersalahnye.. 

'HELLO BRO, ko dah la salah masuk koc,ko x hormat makcik tu plak.'

mau je ku tegur,namun bak kata orang, awak dh la perempuan,sorang2 dengan barang-barang yang banyak plak tu. so ku hanya berdiam diri sambil terbakar dalam ati.. sekarang lagi 30% dari rasa gembiraku telah terbakar.

episod ke3, masuk sepasang loving couple ni dengan muka x bersalah. terdengar yang perempuan berkata kepada bf nye.

'eh awak,ni ladies koc la'

'eh,ye ke?kita salah masuk erk'

'ala,xpela awak. malas nak keluar dah. awak malu ye..alala'

' xlah, duduk cni je la,lengang skit,kalo koc lain sesak jugak ngan orang.lagipun,xde orang berani nak marah kita.'

OK, ku bengang. Siot punya couple. wahai si gf, cuba ko pastikan bf ko tu betul ke lelaki? atau lelaki buatan je...juga untuk couple tu, kalo rasa xnak pisah,nak dok dalam tren rapat2, i nak tgk muka u sepanjang masa, i xnak nek koc len2,sila blah ke koc yang disediakan untuk awam!! 20% lagi mood ku terbakar!!


Sampai di bandar tasik selatan, masuk lagi seorang mamat ni n berdiri di belakang cik lynot. tangannye dok tersentuh badan aku. ok, sesungguhnya cik lynot mengerti, if time tren bergerak,mesti la bersiku2,tersentuh2..xdapat nak dielakkan. namun, apa yang membuat hati ini panas sebab CIK LYNOT NAIK KOC WANITA. SEPATUTNYA X DA ISU TERSENTUH2 DENGAN LELAKI, KALO TERSENTUH2 DENGAN PEREMPUAN ITU LOGIK

dengan terjadinye pelbagai episod ini, ku jadi betul2 marah, ku tegur lelaki itu supaya move ke hadapan sedikit. namun dia buat bodoh je. alang2 ko buat bodo ngan aku, so mulut ni ringan je nak cakap

'awak,awak salah masuk koc'

tp x sempat mulut ini mengeluarkan laser, tiba2 terdengan suara seorang lelaki ini dengan suara ala2 kedah nya..

PERHATIAN, BAGI SAPE2 YANG RASA DIA LELAKI, SILA MOVE KE KOC HADAPAN. KOC INI HANYA WANITA SAHAJA. SAYA ULANGI,SILA MOVE KE KOC HADAPAN.

Tapi biasalah,ade yang degil..kemudian ku dengar abang itu membebel 

' ak dah cakap elok2,korg wat dek noh.'

hampir semua lelaki dalam koc itu move ke koc depan,tp ade sorang mamat x paham bahasa  ni masih duduk buat muka x bersalah.maybe abang yang bertugas tadi terlepas pandang mamat xpaham bahasa tu.

aku jeling

mamat tu jeling balik

aku buat muka

dia sengih

aku jeling lagi

dia sengih

aku tunjuk sticker ladies only

dia buat muka macam orang buta huruf

aku pandang luar sambil dalam hati assume maybe dia perempuan muka lelaki kot..


sampai je ke stesen mid-valley, abang yang bertugas td tunggu depn pintu koc dan hanya benarkan ladie je masuk.. time tren nak bergerak,abang tu terpandang "perempuan muka lelaki tu'.. 

abang tu jeling

perempuan muka lelaki tu kecut

abang tu tunjuk jari ke koc depan

perempuan muka lelaki tu tros bangun dan pergi ke koc depan

aku????

aku gembira kerana perempuan muka lelaki semua telah move ke koc depan.




p/s : wahai lelaki, silalah hormati keistimewaan kami. jika tersalah masuk koc pon,kalo dah sedar tersilap masuk,keluar la balik,masuk koc lain. jangan la fikir senang diri je. ^.^

Wednesday, May 5, 2010

:: kisah cik lynot ::





(entri yg spttnye di publish semasa b4 masuk short sem namun terbantut coz bru tulis sparuh,incik malas dh dtg blek..>.<)


YES!!!YES!!YES!! -sambil menari gaya manjalara-
1stly, ngan penuh bangga dan riak,
 ku mau buat announcement yang sesungguhnya,
daku sudah merdeka...
well,
usaha sudah diberi,
so skrg hanya mampu berdoa dan bertawakal,
hopefully,
result yang keluar seperti
yang diharapkan..
xdela ade sorg tu men sindir2 ag..ops..>.<


capai je ari kedua kemerdekaan cik lynot,
ramai teman2 dah beransur pulang,
so,
tinggallah cik lynot bertemankan cik lappy terlembab...hihi
jom kite tengak aktiviti orang merdeka versi cik lynot...

1. menqado tidur


Aceli,cik lynot menqado tidur untuk berpura-pura ala2 penat stadi... nampak r sikit macam dah usaha bermati-matian untuk exam. tidur dengan muka penuh kepenatan sehingga rumet yg ade exam ag pon tertarik untuk join sekali..-maafkan daku wahai rumet..tu la,len kali kasi touch up sket perisai untuk halang sesi godaan tido-

2. men aci kejar ngan movie


bukan 1..bukan 2..tapi sudah cukup 10 movie yang ku tonton sepanjang dua hari ni.. sehinggakan cik lappy pon dah stat demam2 manja. loading cerita pon dah stat terhegeh2, bunyi batok pon dah stat kuat walaupon,ubat batuk cap "cooling fan" sudah ku pasang di bontotnye... wahai cik lappy,tolonglah bertahan untuk 3 hari lagi....

3. bermanja bersama adik2 tercumei









4. emosi

ok,ni specel kes...adamaya!..aish, daku sangat emosi bila melihat incik muka longkang dan isteri yang kurang akal itu. tolonglah wahai isteri,setialah. xkisah la isteri ke/gf ke setialah pada 1 hubungan.. xguna bina hubungan tanpa komitmen. ati bukanlah mainan yang hanya berguna untuk mengisi masa lapang. buat insan2 yang seperti incik muka longkang@dani itu,tolonglah mati kena langgar lori treler!maya tu plak dah ala2 beauty without brain...

baru ku sedar satu benda, walau betapa sukanye daku pada 1 cerita,but if ade watak yang mengong ala2 pak pandir gitu,buat kan minat ku berkurangan,tahap menyampah lak yang nek..nak kata lakonan pelakonnye mantap, xjugak..juz bila bayangkan ada manusia bodoh gitu,panas ati meluap-luap
( setan nampaknye berjaya mengipas rasa marahku  la tu)


-------------------------------------------------------------


skrg, cik lynot n teman2 len sedang sibuk meghabiskan short sem,utk subjek statistik penyiasatan n kaedah pemisahan.wish us all da best tau..^.^

Tuesday, May 4, 2010

:: Dibuli Cik Iceq ::

cik lynot yang malas telah dibuli oleh cik sadelot@iceq untuk mengupdate blog...hehe..

buat cik iceq,ni ha sy jwb tagged awk,jgn lupe blnja KFC..lalalala~~


1) Adakah anda rasa anda Hot?
HOt??? well,sejak me'single'kan diri ni,kipas pon x payah share lagi..tetambah nikmat air yang dah x sangkut2 mcm asrama dulu..so sy sangat COOL..^.^ 


2) Upload Wallpaper PC/LAPTOP yg anda guna sekarang!




3) Cerita pasal gambar.
NGEE~~ bagi sesape yang perasan, aceli wallpaper tu kalendar bulan november 2008..hehe.. bukan ade tarikh specel,juz wallpaper tu je yang jumpa kombinasi kaler itam n ungu/mrh/pink. well, bak kata abe,sy kan peminat merah n warna2 seangkatannye...hihi

4) Bila kali terakhir anda makan pizza?
piza?? erm,rasanye time cik abe c-rot belanja..thanx syg~~


5) Lagu yg terakhir anda dengar?
terakhir x de,coz cik lappy ni melalak x bhenti2..skrg ni cik lappy tgh melalak lagu jangan pernah berubah dr ST12


6) Apa yg anda buat selain menyelesaikan Tag ini?
belek2 kad...tgh mikir2 nak nulis ape kat dlm tu..nak bagi ayat touching sket..hehe


7) Selain nama sendiri,anda dipanggil nama apa?
cik lynot, n_y_alin



8) Tag lagi 8 orang
banyaknye~~~
2 je leh x?hehe


daku mau tagged..


1. intan@madam *****
2. izni
3. incik hohoho aka jefri
4. cik adik mariam aka juniorku
5. cik layona
6. angah aka izyan 
7. ili aqilah
8. cik atiey aka atirah

9) Siapakah orang no 1 anda?
cik intan yang paling tinggi sekali dalam forensik n geng aku mengutuk si muka longkang dalam adamaya aka DANI


10) Katakan sesuatu tentang orang no 5?
oit,bila nak update blog...pemalas cam aku jugak upenye...=p

11) Orang no 3 ade hubungan dengan siapa?
jefri??? erm,pnh nmpak dia dting ngan solehah kat foyer...hehe

12) Bagaimana pula dengan orang no 4?
junior yang brutal..ske join kitorg tgk adamaya d kafe n sgt xcited ngn JOHOR.. ehem,ade pape ke??=p

13) Pesanan buat orang no 6
silalah belajar bersungguh2 di matrik nnt...^.^


14) Kata-kata cinta untuk orang no 2
jgn sedih2 tau..sy syg awk...plok awak ketat2..^.^


15) Adakah orang no 7 dan 8 mempunyai persamaan?
ade..same kelas,same sekolah dulu...SMKDAS...


16) Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yg mengetag anda 
1. dia kata dia syg sy sampai bila2..sy pun syg awk juga..muuaaahhh...^.^

2. kechik+ sensitif
3. tgh gile ngan ROJAK SONGS.
4. dia kembar ngn cik lappynye..kalo leh, 24/7 sehari nak ngadap lappy..hihi
5. kene bebel ngan akaknye sbb asik tukar tiket flight...=p

17) Persamaan antara kambing dengan lembu?
B.U.S.U.K


18) Perasaan anda ketika anda jawab tag ini
xsabar... xsabar tunggu masuk isyak coz tgh jaga air semayang coz malas nak nek tandas di tingkat 3..


19) Adakah anda tahu Rizman tu sengal?
sape tu???selamat bkenalan..hhihihi


20) Gay or les?
normal...miss H****..haha

Sunday, April 25, 2010

:: Dibuli oleh Struktur Molekul ::


setelah dengan jayanye membantu mendirikan struktur2 asas utk blog SHEZUE,
akhirnye,
mendapat hidayah untuk membuka dan mencuba
soalan2 penentuan struktur molekul ( PSM ).


dengan kepala yang penin2 akibat ronggengan ke
RESTORAN TANDAS,
dengan penuh rasa malas,
try membuka soalan2 past year.
past year yang sangat mencabar
 [erk??pdhl stadi last minut punye keje,mmg la rasa sokmo susah]

soalan dimulakan oleh 3 org iaitu sheday + zukha + lynot,
dengan ala2 smgt membara,
namun hanya bertahan sampai soalan ke4 je..hihi
selepas itu,

cik lynot : mula mengusha muka buku

cik zukha : mula memulakan sesi SMS-ing

cik sheday : sesi kuat lentang bunga2..=p

soalan diteruskan kepada no.21..
soalan meminta pelajar dengan penuh kreatifnya,
mereka struktur bagi compound C7H8O2,
bdasarkan 1H-NMR, IR dan C-13 NMR

pelbagai struktur thasil :

ALCOHOL ( kena rejek coz last2 baru perasan terkurang 1 O)

ESTER

COMBINATION BETWEEN ETHER WITH ALCOHOL IN CYCLOALKENE


Keputusannya :

:: struktur x dapat dikenal pasti ::



ngomel-ngomel 1 : sape tau pe struktur tu??tolong2~~

ngomel-ngomel 2 : congratz shezue dah ade blog..upah mane??=p

ngomel-ngomel 3 : gud luck kawan2 utk lagi 2 paper ni..chaiyok2!!

ngomel-ngomel 4 : x abes stadi ag..ngerrr~~