Sunday, December 27, 2009

:: sesi ditinggalkan ::






kena tinggal?ayak..minggu pertama kuliah dah start.well,biasa la minggu pertama,walaupon datang dengan azam baru ala2 xmo maen2 dah+nak score+nak memberi sepenuh perhatian juga kasih sayang pada lecturer yang mgajar,namun sesi pertama yang aku buat untuk start kuliah adalah......


MENYEMBANG SAMBIL MAKAN PAU BBQ AYAM


amatlah sedap walaupon kawan aku kata ada rasa ala-ala manis sikit. so,secara x langsung, habis dua bijik pau aku tibai..nyam3x. sesi menyembang aku berlarutan sampailah hari selasa. ari rabu aku buat sesi baru,sesi terponteng kelas akibat salah tengak jadual..(ayak,ini org!!!)..dah la lecturer masuk mgajar. ampon,prof..xbuat ag.ops,saya cuba x buat ag,tapi kalo saya buat ag---> AMPON (sebenarnya ade niat nak buat ag.hihi). 


ari khamis start la agenda aku yang baru iaitu golek2 sampai tergolek. Semua kawan2 aku pulang ke umah gaya-gaya dah rindu rumah gile (padahal baru masuk sem..hihi.jgn marah). tinggallah aku buat sesi golek2 sorang2. berpeket2 movie aku tonton,namun sesungguhnya sungguh x bez menonton seorang diri. Sampailah temanku yang seorang ni mencadangkan kami kuar ke KLCC,mau g tengak pameran and layan benda-benda ilmiah di petrosains sambil kaco budak2 buat lawatan sambil belajar..haha..


tp last minit,plan berubah...akibatnye, aku paksa dia maen geletek2 ngn ikan (spa ikan). kenyang giler ikan tu makan kaki dia. sampai gurl yang duduk berhadapan dengan dia bising semua ikan lari,puas la gurl tu kocak-kocak air n rendam2 kaki,tapi ikan2 tu pandang sebelah mata je.(memang pon,mata ikan kan sebelah kiri,sebelah ag kanan,bukan cam manusia).


aku pon mulalah sesi rakam video.yang x beznya x dengar sekali pon sore dia ketawa-ketawa.aku yang dok kat tepi yang ketawa lebey-lebey,padahal x kena geletek ngan ikan pon. alangkah pelik bin ajaib.adakah aku mengalami masalah terlebih hormon ketawa??? (alasan sebab tak mahu mengaku gedik.haha) So,secara x langsung,teringat time aku maen geletek2 ngan ikan tu. abes riuh 1 kedai dengar sore aku ketawa.nasib tuan kedai x halau keluar. =p..


video


nota perot : aku tukar url blog tanpa beritahu sesiapa.saje nak maen hide n seek. nasib la kalo sesape terjumpa. buat2 je macam baru kenai. =)

nota kaki : kenapa aku rasa font aku kecik walaupon bersaiz normal???* thinking*





:: normalkah ::

normalkah,
kalau selama ini kite mencari,
mencari
dan mencari,
akhirnya,
bila ketemu,
rasa tidak enak dirasai,
kerana dirasa seakan dikhianati.

normalkah rasa itu??

p/s : sakit perot mcm nk pecah dah..hihi




Friday, December 25, 2009

.:saat sengal menyapa:.


pada suatu malam.
setelah ngomel2 panjang,
aku ngn ngada2 mgatakan
mau menceritakan sumting pada dia...


aku : bleh la.best cite ni.


dia : ok2...cepat cite


aku : pada suatu hari, di sebuah kg,tinggallah mak andeh n pak andeh(xmo guna pak pandir.pak andeh bru la nmpk sehati sejiwa..haha). pastukan pak andeh g jalan2.tapi tetibe mak andeh jerit2 kat muka pintu :-






mak andeh : pak andeh,tlg g kedai,belikan saye sayur 50sen













pak andeh : bek mak andeh.









mak andeh : cepat tau!!!! (muka garang)



so,pak andeh pon bjalan2 (aku bercerita ngn nada semangat).tibe kat tepi sungai tetibe pak andeh tergelincir..

dia : tinggi ke tebing tu?

aku : tinggi gile.abes bju dia kotor.mmg tgolek2 la dia jatuh. then tros tmsuk dlm sungai tu.pelepop bunyinyer



dia : btol ke cite ni?ade tulis dlm buku ke?macam x penah dengar je.

aku : btol la. made ade unsur2 menipu. ni nak sambung cite ni.

dia : ok.

aku : pastu pak andeh ni pon riso la.gane dia nak nek blek ke atas. dia takot mak andeh marah lambat. mak andeh ni garang oooo... tetibe pak andeh nampak kayu.. dia pon amik kayu tu utk jdkan tongkat untuk nek ke atas. dengan penoh susah payah, muka sampai kerut2,dia usaha...usaha...usaha..last2 sampai gak ke atas..tp pastu kayu tu patah.

dia : then?

aku : pak andeh pon sedih. dia anggap kayu tu mcm kawan dia coz kayu tu dah tolong dia nek ke atas tebing tu. dia pon buat2 muka sedey. then dia amik keputusan nak kebumikan kayu tu.dia pon g tanam kayu tu.ala2 kebumikan kayu tu..pastu,pak andeh pon katalah dgn nada sedey....

dia : cop2,r u sure cite ni ade dalam buku.

aku : kenapa?



dia : x dela,gaya cite macam betol2 ade dalam buku,nada yakin jer.tp kenapa x penah terbace pon

aku : adelah...dalam buku pak andeh versi miss milune..hahahaha



dia : cish..ingatkan betol.










.:ngeeeeee:.

25/12/2009,5.07 pagi

mata budak sewel ni,
berada pada kesegaran yang paling optimum,
walaupon,
dah abeskan
3movie,
layan zoo fb,
layan farmville,
arggggggg!!!!





mau tido.
tolong pukau daku..huhuhu
(juz ignore me)












nota perot : amponkan daku yang suke merapu-merapat..my hobi.=D








Monday, December 21, 2009

.: L@yOna akiko Jewel:.







Birthday Wishes


On your birthday,
I wish for you the fulfillment
of all your fondest dreams.
I hope that for every candle
on your cake
you get a wonderful surprise.
I wish for you that
whatever you want most in life,
it comes to you,
just the way you imagined it,
or better.
I hope you get as much pleasure
from our friendship as I do.
I wish we were sisters,
so I could have known you
from the beginning.
I look forward to
enjoying our friendship
for many more of your birthdays.
I'm so glad you were born,
because you brighten my life
and fill it with joy.


Happy Birthday!